SAMO DANAS: Evo i rođendana na kome TI DOBIJAŠ poklon! Nekoliko njih!

Za razliku od ostalih punoletstava kada se od tebe očekuje da doneseš poklon – na ovom rođendanu ćeš ga dobiti!

Ukoliko ste fan velike Barselone, sigurno da će vam ovaj podatak biti urezan u mozak, jer je to igrač koji je postavio nove standarde za klub.

Na današnji dan prije točno 15 godina, Barcelona je svijetu predstavila igrača koji će postati jedan od najboljih svih vremena! Sa svega 16 godina, četiri mjeseca i 23 dana Lionel Messi debitirao je u prvoj momčadi Barcelone u prijateljskom ogledu protiv Porta Josea Mourinha.

Argentinac je ušao u igru u 75. minuti i u tom periodu je stvorio dvije prilikeza svoje suigrače, te je sam zapucao prema golu. Toliko je impresionirao u svom prvom nastupu da je uskoro počeo trenirati s prvom momčadi na redovnoj bazi, a nakon što je njegov nastup vidio tadašnji superstar Ronaldinho, znamenito je rekao:

“Mislim da će biti bolji od mene”, rekao je Ronaldinho, koji je uskoro počeo nazivati Messija svojim malim bratom.

Ostalo je povijest… Messi je u idućih 15 godina devet puta bio prvak Španjolske s Barcelonom, osvojio je četiri Lige prvaka, s reprezentacijom igrao tri finala Copa Americe i jedno finale Svjetskog prvenstva, te je bio proglašen najboljim igračem svijeta čak pet puta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*