Kladionicu 1xBet osnovala je komapnija 1X Corp NV još 1997. godine, ali je na tržište onlajn kladionica ušla znatno kasnije, 2011. godine. Prvobitno je 1xBet krenuo u osvajanje ruskog tržišta na početku svog rada i sada su već kladionica koja se izuzetno brzo razvija, a već uveliko pokušavaju da se pozicioniraju i na globalnom nivou. Ova kladionica se od drugih razlikuje i po tome što su se izuzetno potrudili oko korisnika pa je tako njihov sajt preveden na čak 65 jezika, a brend je toliko napredovao da je razvijena i platforma za onlajn kazino. Kladionica 1xBet se ističe i po tome što prihvata kripto valute, a imaju Curacao gaming licencu. Kladionica u ponudi trenutno ima 33 sporta na koje se igrači mogu kladiti, dok se u onlajn kazinu mogu pronaći igre najboljih provajdera kao što su NetEnt, Microgaming i drugi. Prema nekim podacima ova kladionica trenutno ima skoro 500.000 registrovanih igrača.

Koliko je 1xBet ozbiljna kladionica i kompanija govori i činjenica da su sponzori italijanske Serije A, Španske La Lige, ali i poznatih fudbalskih klubova Barselone, Totenhema, Liverpula i drugih. Shvatili su i značaj koji sve više imaju eSportovi i postali su sponzori i nekoliko eSport timova.

Veb stranica

Iako se može raspravljati o tome da kakav je dizajn sajta 1xBet kladionice i da li i koliko prati moderne trendove, ne može se poreći da je taj dizajn vrlo jednostavan i efikasan. Sajt izgleda vrlo jednostavno, igrači neće imati utisak da je napadno dizajniran, a plava i bela boja koje dominiriaju imaju izuzetno umirujući efekat i ne zamaraju oči. Početna stranica sajta je zaista krcata brojnim informacijama, ali ne stiče se utisak da je sve previše natrpano na malom prostoru. Posebno je dobar potez što se brojne mogućnosti i opcije mogu uključiti direktno sa glavne stranice sajta. Ipak, to bi moglo da bude pomalo zbunjujuće za igrače koji nemaju previše iskustva kada su u pitanju onlajn sajtovi za klađenje, ali im znatno olakšava situaciju činjenica da je sajt preveden na 65 jezika pa će im svakako biti lakše da se snađu po uputstvima na svom jeziku.

U vrhu strane sa leve strane nalazi se nekoliko ikonica koje će olakšati igračima klađenje kao što su ikona za mobilnu verziju sajta, mobilnu aplikaciju, klađenje preko aplikacije Telegram, zatim informacije o depozitima i načinima plaćanja, a tu je i ikona o bonusu dobrodošlice za nove igrače. Na desnoj strani su ikone za logovanje, registraciju novih korisnika, biranje kvota, podešavanje izgleda sajta i podešavanje jezika. Upravo je opcija jezika ono što izdvaja 1xBet jer je sajt preveden na čak 65 jezika. Igrači će već u ovom gornjem delu sajta naići na veliki broj dodatnih funkcija koje i ne postoje na sajtovima drugih kladionica. Ispod svega toga su ikonice za brzi pristup određenim delovima sportske kladionice ili kazina, dok su u centralnom delu istaknuta obaveštenja o promocijama, trenutna ponuda sportova i utakmica koje je moguće igrati. Igračima će biti potrebno malo vremena da se naviknu na ovakav izgled i raspored sajta jer nije baš uobičajan za onlajn kladionice, ali kada se jednom naviknu sve će obavljati bez problema.

Navigacija i jezici

Navigacija na sajtu 1xBet kladionice je prilično jednostavna i novi igrači će se vrlo brzo snaći. Pošto je sve krajnje pregledno i jednostavno napravljeno u tolikoj meri da će i najneiksusniji igrači moći da se klade na omiljeni sport ili tim. Mada stanica 1xBet kladinice nije podeljen po već standardnom trodelnom modelu, to neće biti zbunjujuće za igrače. Ispod glavnog menija sa leve strane nalazi se ponuda sportova i utakmica na koje se igrači mogu kladiti, a tu je i ikonica uživo na koju igrači treba da kliknu ukoliko žele da se orpobaju u lajv klađenju. Što se tiče jezika, nijedna onlajn kladionica ne može da se meri sa 1xBet. Potrudili su se da maksimalnu ugode korisnicima, pa je sajt kladionice preveden na čak 65 jezika i igrači nee imati problema za snalaženje na sajtu 1xBet kladionice.

Pokrivenost

Ukratko rečeno, teško da postoji sport, a da se ne nalazi u ponudi za klađenje na sajtu kladionice 1xBet. Apsolutno je sve pokriveno. Impresivan je broj od preko 50 sportova na koje se igrači mogu kladiti, a glavnu reč vode najpopularniji sportovi poput fudbala, košarke, tenisa, odbojke i hokeja na ledu. Ipak, vrlo je veliki izbor sportova koje je teško naći u onlajn kladionicama kao što su florbol, ragbi, rvanje, šah, dizanje tegova, plivanje, sportsko penjanje, skejtbord, jedrenje, streljaštvo i mnogi drugi. Igrači će zaista imati slatke muke da odluče na šta će uložiti opkladu. Tu je naravno i eSport pošto 1xBet prati trendove u igrama na sreću uz ponudu svih velikih turnira. Ponuda eSprtova je vrlo dobra pošto se igrači mogu kladiti na tunrire iz Call of Duty, Counter Strike, Dota 2, King of Glory, League of Legend, Overwatch, StarCraft, Valorant i WarCraft. Na dnevnom nivou moguće je pronaći više od 10.000 događaja na koje se igrači mogu kladiti. Moguće je kladiti se i na pobednika izbora za predsednika u određenim državama. Igrači imaju mogućnost da izvrše pretragu premam eču koji žele da igraju što im olakšava pronalaženje.

Ponuda

1xBet osim spiska sportova koje nudi, ima i prilično impresivne ponude kladioničarskih marketa. Podrazumeva se da je fudbal najzastupljeniji pa je i ponuda marketa za fudbal najbolja, a to se ogleda u tome što na svaki ponuđeni meč bez obzira iz koje je lige, igrači imaju u ponudi između 500 i 1.000 ponuđenih opklada na velikom broju marketa. Osim osnovnih igara poput konačnog ishoda ili broja golova, igrači mogu da igraju i malo drugačije kao što je strelac prvog gola, broj kornera, broj kartona i slično. Postoje i kombinovani marketi gde igrači mogu da igraju kombinacije, a tu je i detaljni market za Azijski hendikep. Igrači će vrlo lako postaviti opkladu pošto je sve vrlo lepo i praktično organizovano. Pošto se na levoj strani ekrana nalazi ponuda sportova i liga, kada igračo dabere određeni meč na koji želi da se kladi, ponuda za taj događaj se prikazuje na centralnom delu ekrana. Kada igrač završi taj korak, odnosno odabere opkladu sve se prebacuje na desni deo ekrana gde igrač bira tip opklade i koliko želi da uloži. Prilikom izbora opkalde, igrači imaju mogućnost da izaberu igranje singla ili kombinovanog tiketa.

Kvote

1xBet u ponudi ima kvote koje su prilično visoke i potpuno su konkurentne većim i jačim kladionicama koje se nalaze na tržištu. Margine su izrazito niske i u tom smislu je ova kladionica odličan za igrače jer niko nema nižu marginu od 1xBet kladionice. Dodatni kvalitet je kladionica kvote izbacuje prilično rano, pa jemoguće da se igrači klade na neki događaj mesec dana ranije. Ovo je naročito važno kada su u pitanju evropska klupska takmičenja u fudbalu ili takmičenje reprezentacija jer je moguće da se igrači klade na događaje dok su kvote prilično visoke pošto kasnije padaju kako se povećava broj uplata. Jedini minus u odnosu na najveće svetske kladionice kada je u pitanju 1xBet je što su u ovoj kladionici limiti nešto manji, ali to rekreativnim igračima svakako ne znači ništa.

Uplata novca

Što se tiče uplate novca, 1xBet potrudio se da pruži ogroman broj mogućnosti korisnicima da uplate depozit. Zvuči neverovatno, ali trenutno 1xBet nudi preko 100 načina na koji igrači mogu da uplate depozit, a dobar deo čine kripto valute. Što se tičde načina uplata, to korisnici mogu uraditi preko platnih kartica Visa i MasterCard, zatim putem elektronskih novčanika kao što su Skrill, Neteller, Paysafecard, EcoPayz ili PayPal. Korisnici depozita mogu uplatiti i putem kriptovaluta, a u svakom od prethodno navedenih primera uplate su trenutno dok jedino kada se uplaćuje putem banke je potrebno nekoliko dana da novac bude na kladioničarskom računu. Minimalna uplata u 1xBet kladionici je jedan evro.

Isplata novca

Ni kada je isplata novca u pitanju ne fali mogućnosti koje nudi 1xBet kladionica. Igrači kao i kod uplate sredstava, imaju preko 100 načina za podizanje novca, ali moraju da vode računa prilikom izbora jer se za neke od načina isplate obračunava provizija. Isplata novca se vrši preko kreditnih ili debitnih kartica (Visa, MasterCard), zatim preko elektornskih novčanika kao što su Skrill, Neteller, EcoPayz i PayPal ili u krajnoj liniji putem bankovnog transfera. Minimalna isplata je takođe 1 evro i isplaćuje se u roku od nekoliko sati po traženju isplate, a jedino se čeka pet dana ukoliko se novac isplaćuje na bankovni račun.

Korisnička podrška

U prošlosti je 1xBet kladinica imala prilično problema sa korisničkom podrškom koja je bila na vrlo niskom nivou zbog čega su korisnici vrlo često bili nezadovoljni. Ipak, to se vremenom promenilo i kao svaka kompanija koja drži do svojih korisnika, tako je i 1xBet kladionica uložila mnogo truda da se u ovom segmentu vidi ozbiljan napredak. Omogućeno je kontaktiranje korisničke podrške na čak 29 jezika što je fantastičan podatak. Igrači mogu da korisničku podršku kontaktiraju putem imejl adrese, telefona ili putem live chata. Poslednja opcija je i najbrža, a ono što je takođe vrlo važno za igrače je da je korisnička podrška dostupna igračima 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Ukoliko igrači imaju neku poteškoću ili problem mogu kontaktirati kladiosnicu i putem društvenih mreža.

Bonusi i promocije

Pošto kladionica 1xBet želi da se pozicionirao i na globalnom niovu, koristi prilično agresivan marketing kako bi zaokupila pažnju potencijlno novih igrača, ali i zadržala već postojeće, zbog čega vrlo često ima vrlo dobru ponudu bonuda i opcija. U svakom slučaju novi igrači će imati i te kako razlog da otvore nalog kod ove kladionice i uživaju u brojnim bonusima i promocijama. Jedini nedostatak je što su sve vrste bonusa i promocija onemogućene za kripto valute.

’’Bonus dobrodošlice’’ odnosno 100 odsto bonusa na prvi depozit u visini do 11.000 dinara dobijaju svi igrači koji se registruju na 1xBet i tom prilikom izvrše prvu uplatu. Igrači dobijaju bonus na svoj račun odmah posle prve uplate, a minimalni iznos uplate je 110 dinara. Igrači imaju pravo na samo jedan ovakav bonus.

Bonus za izgubljene opklade kojim 1xBet kladionica poklanja bonus igračima koji imaju niz izgubljenih opklada. Ukoliko igrač ima izgubljenih 20 opklada u nizu na različite sportske događaje u periodu od 30 dana kvalifikuje se za ovaj bonus. Minimalni iznos uloga je dva dolara, odnosno odgovarajući iznos u dinarima, a kvota ne sme da pređe tri. Ova ponuda podrazumeva samo pojedinačne i ekspres opklade. Igrač će za niz od 20 izgubljenih opklada dobiti bonus od 100 dolara ako je ulagao po dva dolara, 250 dolara ako je ulagao pet dolara po opkladi i 500 dolara bonusa ukoliko je svaka opklada bila vredna pet dolara.

’’Zvezdani džekpot’’ je bonus ponuda dnevnog džekpota u kojoj se igrači klade prema ponuđenim uslovima i imaju priliku dsa ostvare veliki dobitak. U ponudi su događaji iz kategorija sportova i uživo, a džekpot se izvlači svakog dana. Što se više igrači klade u toku dana veće su im i šanse za osvajanje džekpota.

TOTO tiket je dnevna TOTO opklada kladionice 1xBet u kojoj igrač treba da odredi rezultate 12 određenih događaja i preda ih kao besplatnu prognozu. Igrači za svaki događaj mogu da izaberu samo jedan ishod, a u opticaju je tipovanje 1 za pobedu domaćina, x za nerešen ishod i 2 za pobedu gostiju. Pre nego što počne TOTO izvlačenje, igrači treba da potvrde svoju besplatnu TOTO prognozu tako što će se kladiti na neki sportski događaj, a minimalni ulog za potvrdu prognoze je 270 dinara i kvota ne sme biti manja od dva. Igrači za pogođene ishode dobijaju bonus poene, pa tako osam pogođenih ishoda donose 100 bonus poena, devet donosi 250, 10 donosi 1.000 bonus poena, 11 pogođenih ishoda doneće igraču 3.000 bonus poena, a svih 12 pogodaka će omogućiti igraču dobijanje 7.000 bonus poena.

’’Opklada bez rizika’’ je promocija vezana za eSportove i važi samo za registrovane igrače koji imaju nalog na 1xBet sajtu za klađenje. Igrači mogu da se klade na bilo koji događaj iz eSporta, a u slučaju gubitka opklade dobijaju bonus u visini uloga uz oslov da on nije veći od iznosa povrata.

Klađenje uživo

Ljubitelji klađenja uživo imaće i te kako razloga za zadovoljstvo jer platforma za lajv klađenje na 1xBet kladionici funkcioniše odlično. Igrači će lako pronaći veliki broj opcija za klađenje uživo pošto pritisnu na glavnoj stranici sekciju ’’uživo’’. Tu će pronaći preko 200 različitih događaja za lajv klađenje sa vrlo iscrpnom statistikom, a posebna draž za igrače predstavlja činjenicu da je od tih 200 različitih događaja trećina pokrivena prenosima uživo. To će igračima i u velikoj meri olakšati eventualno klađenje na neki događaj jer će imati pregled šta se dešava u određenom meču i na koju stranu ide. Igrači mogu istovremeno da gledaju četiri prenosa uživo u visokoj rezoluciji, a za gledanje prenosa neophodno je ispuniti samo jedan uslov, a to je pozitivan saldo na računu. Igrači se mogu kladiti uživo osim fudbala i na koparku, tenis, eSportove ili neke druge sportove, tako da će svako moći da pronađe nešto za sebe.

Mobilna aplikacija

1xBet ide u korak sa trendovima, pa tako kladionica ima aplikaciju za mobilno klađenje jer igrači sve više žele da se klade i kada nisu kod kuće. Kladionica ima u ponudi sajt za mobilno klađenje, a igrači mu mogu pristupiti preko pretraživača mobilnog telefona. Tu su i aplikacije za mobilne uređaje, za one koji koriste Android operativni sistem, kao i za one koji su na iOS operativnom sistemu. Korisnici mobilne verzije sajta neće biti uskraćeni za bilo šta pošto će imati na raspolaganju sve one opcije kao da su pristupili desktop verziji sajta kladionice. Aplikacija za mobilne uređaje se lako instalira i moguće je skinuti je sa sajta kladionice. Ona pruža igračima sve pogodonosti klađenja na konačni ishod, lajv klađenje, pa čak i gledanje utakmica uživo i oni neće biti uskraćeni ni za jendu opciju koja postoji na desktop verziji sajta.

Zaključak

Nema sumnje da 1xBet kladionica ulaže mnogo truda da privuče nove korisnike i to se vidi na gotovo svakom koraku. Kladinica ima sjajnu ponudu sportova, liga, veliki broj mečeva u ponudi, marketa za klađenje i vrlo dobru platformu za klađenje uživo. Posebno će odgovarati ljubiteljima fudbala jer nema toga što oni neće pronaći na sajtu kladionice kada je najvažnija sporedna stvar u

pitanju. Odlična ponuda kvota i niska margina u odnosu na neke poznatije i jače kladionice omogućava igračima da ostvare lep dobitak, a tu je i jednostavan dizajn sajta na kojem će se igrači lako snaći. Veliki broj opcija za uplatu depozita i isplatu sredstava samo su faktor više u privlačenju novih igrača kladionice koja se neprestano razvija i širi i očigledno odlično predpoznaje potrebe kladioničara. Korisnički servis je u apsolutno svakom trenutku dostupan igračima koji imaju neki problem i čini se da je mane gotovo nemoguće pronaći kod 1xBet kladionice koja čini zaista sve da izgradi brend.