Bonus u kladionicama 2024

Bonus važi isključivo za nove korisnike meridianbet
Bonus važi isključivo za nove korisnike mozzartbet
Bonus važi isključivo za nove korisnike meridianbet
Bonus važi isključivo za nove korisnike maxbet
Bonus važi isključivo za nove korisnike superbet

Kako je na tržištu u Srbiji, ali i u svetu dostupno sve više onlajn kladionica, sve one se bore kako bi privolele svakog novog igrača da dođe i igra baš kod njih, ali i da zadrže već postojeće igrače u svojim kladionicama. Zbog toga u poslednja vreme sve onlajn kladionice povećavaju svoj broj promocija u bonus ponuda kojim pokušavaju da se izbore za svakog igrača na tržištu, a posebna ciljna trupa su novi igrači koji u onlajn kladionicama mogu da osvoje vrlo dobre bonuse dobrodošlice. Iako je igračima prilikom izbora kladionice u kojoj žele da igraju od velikog značaja izbor sportova, kao i kvote koje određene onaljn kladionica nudi, ponuda pogodnosti u vidu bonus promocija postaje takođe sve značajniji faktor. Bonusi i pogodnosti koje kladionice imaju u ponudi su različite od kladionice do kladionice što igračima omogućava da dobro procene pre eventualne odluke kojoj će onlajn kladionici pokloniti svoje poverenje. Istovremeno, bonusima i promocijama se igrači porivlače da igraju u onlajn kladionicama umesto u klasičnim, a to im je i isplativiji način.

Uslovi za bonuse

Onlajn kladionice uglavnom nisu previse zahtevne kada su u pitanju uslovi za dobijanje bonusa, pa će igrači vrlo jednostavno steći pravo na bonus dobrodošlice na primer. Kladinice imaju određene uslove koji se odnose na različite stvari zbog čega igrači moraju pažljivo da pročitaju uputstvo kako bi znali šta je potrebno da ispune zarad dobijanja bonusa, ali i kako mogu raspolagati dobijenim novcem koji se najčešće dobija kroz bonuse. Tako će igrači na primer morati da, ukoliko su dobili bonus od 1.000 dinara, odigraju pet puta veći iznos kroz tikete da bi taj bonus i imali na raspolaganju, dok će kod drugih kladinica imati i vremenski priod za koji moraju da ispune određene uslove kako bi dobili bonus.

Igrači treba da znaju da onlajn kladionice često u vreme velikih takmičenja kakva su Evropsko prvenstvo u fudbalu ili Svetsko prvenstvo u fudbalu imaju nešto drugačije uslove za dobijanje bonusa, a tada igrači takođe treba pažljivo da pročitaju sva pravila i uslove za korišćenje bonusa, a ukoliko nešto i ne budu najbolje razumeli uvek je tu korisnički servis kojem se mogu obratiti za pomoć. Igrači moraju da obrate i posebnu pažnju na to da li je bonus dostupan za državu iz koje igrači dolaze jer neke kladionice ukidaju bonuse za igrače sa Balkana, pa treba da budu obazrivi pre otvaranja naloga.

Vrste bonusa

Bonusi mogu biti potpuno različiti i donositi razne mogućnosti i pogodnosti igračima, a svaki bonus se može aktivirati na različite načine da li aktiviranjem korisničkog naloga, klikom na baner posle registracije. Bonusi su uglavnom predstavljeni kroz dodatni novac koji igrač dobija od kladionice i može ga iskoristiti upravo za klađenje. Najčešći bonusi koji se javljaju u onlajn kladionicama su bonus dobrodošlice, besplatne opklade (ulozi), bonus bez depozita, bonus za lojalnost, bonus po različitim osnovama, reload bonus, cashback (povraćaj novca), pozovi prijatelja bonus (refer a friend).

Bonus dobrodošlice

Ova vrsta bonusa je poznata i pod nazivom Welcome Bonus u inostranim sportskim kladionicama, a u pitanju je najčšća vrsta bonusa uz pomoć kojeg sportske kladionice pokušavaju da privuku nove igrače kako bi se registrovali baš kod njih. Ovaj bonus važi samo i isključivo za igrače koji se prvi put registruju u nekoj onlajn sportskoj kladionici. Sportske kladionice iz regiona imaju ovu vrstu bonusa, ali uglavnom to nije dovoljno primamljivo za igrače jer nisu u pitanju visoki iznosi, a vrlo često i uslovi koje igrači moraju ispuniti nisu baš korektni. Drugačija je situacija sa onlajna kladionicama koje su svetski poznate jer se maltene utrkuju koja će dati bolje bonuse i privući igrače da baš kod njih otvore nalog. Osim toga, uslovi tih svetskih priznatih onlajn kladionica su čak vrlo lako ostvarivi pa će igrači vrlo broz biti nagrađeni bonusom u vidu novca za igru. Istovremeno, neke od svetski poznatih onlajn kladionica ne daju na primer apsolutno nikakav bonus dobrodošlice, ali to igralima ne smeta ni najmanje jer na drugoj strani te kladionice to nadoknađuju odličnom ponudom visokih kvota, dobrim marketima, kao i niskim marginama uz hjoš mnoge druge pogodnosti.

Besplatne opklade (freebet)

Besplatne opklade takođe predstavljaju vrstu bonusa u kojem igrači dobijaju novac za klađenje. Ipak, postoji ograničenje da igrači tako dobijeni novac nikad ne mogu da podignu, već ga moraju iskoristiti za igranje tiketa što praktično znači da igrači taj bonus dobijaju kako bi se besplatno kladili. Često freebet bonus ima uslov da ga igrači mogu odigrati na samo jednu utakmicu ili samo jedan tiket uz zabranu bilo kakavih kombinacija, a takođe može postojati ograničenje kada se radi o minimalnim kvotama na koje je dozvoljeno ulaganje novca dobijenog kroz ovaj bonus. Freebet može da dože u vidu bonusa dobrodošlice, ali ga mogu dobiti i već registrovani igrači, a to već zavisi od kladionice do kladionice. Karateristika ovog bonusa je da igrači prilikom opklade sa ovim novcem u slučaju dobitka dobijaju samo profit, dok se ne vraća ulog jer je on poklonjen od strane kladionice.

Bonus na depozit

Ovo je vrsta bonusa kojom kladionice pokušavaju da animiraju nekativne igrače kako bi ponovo krenuli sa onlajn klađenjem, a ovaj bonus se odnosi na sve igrače bez obzira da su novi ili već postojeći ukoliko žele da polože depozit. Bonus na depozit uglavnom ima relativno lake uslove koje grači treba da ispune da bi ga dobili, a često je jedan od njih da moraju da odigraju tikete u određenom iznosu kako bi taj bonus mogli da podignu. Uglavnom, radi se o ponudi kladionica koje igrači ne treba da propuštaju jer na relativno lak način mogu da dođu do bonusa za igru.

Bonus bez depozita

Ovo nije baš čest oblik bonusa i nema mnogo kladionica koje se odlučuju za ovakav vid promocija jer za njih ovo predstavlja prilično veliki rizik pošto igrač može da ne uplati nikakva sredstva, a da odigra dobitni tiket sa novcem koji mu je dala kladionica. Ovaj vid promocija rade uglavnom kaldionice kada su u velikim marketinčkim kampanjama, pa žele atraktivnom ponudom da privuku nove i zadrže stare igrače. Ukoliko se kladionice i odluče za ovakav vid promocije, razlog tome je što je na tržištu prisutan veliki broj onlajn kladionica i nije lako pridobiti nove igrače. Ipak, ni ovaj bonus se ne dobija tek tako i nije dovoljno da se igrač samo registruje. Postoji niz uslova koji moraju biti ispunjeni i tek tada igrač može da podigne dobijeni novac, a vrlo često ovakvi bonusi imaju i vremensko ograničenje pa igrači moraju posebno da na to obrate pažnju. U svakom slučaju igračli bi trebalo da pažljivo pročitaju pravila i uslove korišćenja kada je u pitanju ovaj vid promocije.

Bonus za lojalnost

Ovaj vid bonusa na neki način predstavlja vrstu nagrađivanja igrača koji su redovni korisnici i konstantno se klade u određenoj onlajn kladionici, pa ih kladionica nagrađuje određenim bonusima za lojalnost. Ovo je na neki način i jedan vid promo aktivnosti jer su igrači najvažiniji svakoj onlajn kladionici i zbog toga je i onjoj u interesu da ih zadrži kod sebe. Igrač koji je zadovoljan svime što dobija u jednoj onlajn kladionici svakako neće otići u neku drugu, a takođe je zadovoljan igrač najbolji marketing sam po sebi. Ima nekoliko vrsta bonusa lojalnosti, pa tako u nekim kladionicama igrači dobijaju nagrade skupljajući bodove po već uspostavljenoj šemi, a te bodove kasnije mogu konvertovati u novac za igru, dok u nekiom drugim kladionicama igrači nakon skupljenog određenog broja poena dobijaju novi status u sistemu što im na primer donosi veći bonus na odigrane tikete.

Bonusi po različitim osnovama

Ovo je posebna vrsta bonusa koja postaje dostupna kada se igraju neki bitni i veliki mečevi bez obzira o kojem je sportu reč (fudbal, košarka, tenis, odbojka, rukomet itd). U ovakvim situacijama igrač uz svoju opkladu na određeni događaj biva nagrađen od kladionice istom vrednošću za klađenje uživo pre početka tog događaja.

Reload bonus

Radi se o bonusu koji ne podrazumeva nove igrače u onlajn kladionici pošto se odnosi na korisnike koji već imaju otvoren nalog. Ovo je zapravo bonus za ponovnu uplatu sredstava uz pomoć koje će igrači dobiti određen iznos bonus koji će moći da aktiviraju onog trenutka kada se sredstva deponuju na račun. Na neki način ovo takođe predstavlja nagradu za lojalne igrače i stimuliše ih za ostanak u određenoj onlajn kladionici i u budućnosti. Ova vrsta bonus je uglavnom skromnija u odnosu na bonuse dobrodošlice, osim ako onlajn kladionica ima I VIP sekciju, a u tom slučaju nagrada može biti prilično izdašna.

Cashback (povraćaj novca)

U bukvalnom prevodu ova promocija omogućava igračima da dobiju nazad svoj novac koji su uložili na određeni tiket. Onlajn kladionica koja imao ovu promociju u ponudi posle nekog vremena igračima vraća novac koji su uložili, čime se igrači motivišu da igraju još više kako bi na kraju određenog perioda imali još veći povraćaj novca. Kao i u slučaju drugih bonusa i promocija, kod cashback bonusa takođe postoje razne varijante i moraju da budu ispunjeni određeni uslovi kako bi igrači ostvarili pravo na povraćaj uložrenih sredstava ili jednog njihovog dela. Tako na primer kladioncie često ubacuju uslov da ova promocija vredi samo ako je na tiketu odigrano minimum pet parova i da pri tom minimalna kvota po svakom paru ne sme biti manja od 1.35. Takođe, ovaj bonus se može i vremenski aktivirati, odnosno može važiti tokom cele nedelje pri čemu igrač na početkju svake nedelje dobija na račun određeni iznos od strane onlajn kladionice. Često je ovaj bonus izražen u procentima, pa na primer cashback u nekim slučlajevima može da bude 10 odsto što znači da umokoliko igrač uloži 1.000 dinara na tiket sledi mu povraćaj od 100 dinara.

Pozovi prijatelja bonus

Ova vrsta bonusa osmišljena je tako da igrači pozovu svoje prijatelje da igraju u istoj onlajn kladionici kao i oni, a u tom slučaju ih kladionica nagrađuje određenim bonusima. Ovim kladionice pokušavaju da privuku što više ljudi, a način da to urade je i davanje bonusa. Ovaj bonus je skoro uvek fiksni, a da bi ga korisnik dobio njegov prijatelj mora da se registruje u određenoj onlajn kladionici i uplati depozit.

VIP programi

Ovo su vrlo interesantni programiu onlajn kladionicama, ali su i potpuno individulni pošto se razlikuju od kladionice do kladionice, alii m je zajedničko da im je cilj nagrađivanje lojalnosti igrača. U pitanju su najčešće igrači koji igraju veliki broj tiketa ili igraju sa visokim ulozima, pa zbog toga zaslužuju određeni poseban tretman, kao i posebne ponude. Imanje statusa VIP igrača gotovo uvek podrazumeva u određenim onlajn kladionicama da ti igrači imaju bolje kvote za klađenje, dok neke druge kladionice daju bolje uslove bonusa i njegov iznos VIP igračima.

Ostali bonusi i promocije

Osim već spomenutih vrsta bonusa i promocija koji spadaju u grupu najpoznatijih, onlajn kladionice nude i drugačije bonuse i promocije koji su manje poznati, ali takođe poželjni. Kao i kod najrasprostranjenijih bonusa i promocija i u ovom slučaju je vrlo važno znati pravila po kojima je moguće dobiti te bonuse i iskoristiti ih na najbolji mogući način. U ovu grupu spadaju bonusi tokom velikih takmičenja, cross-platform bonus, bonus za uživo klađenje, mobilni bonusi, garancija najboljih kvota, bonus na broj parova na tiketu, bonus za jedan promašen par na tiketu, džekpot i takmičenje.

Bonusi tokom velikih takmičenja

Kao što i sam naziv ovog bonusa govori, ovaj bonus je predviđen tokom trajanja velikih takmilenja, najčešće fudbalskih pošto se na to igrači najviše klade. Ovo je takođe jedan od načina na koji je kladionice bore za korisnike pošto se veliki novac okreće u vreme tih takmičenja.

Cross-platform bonus

Kod ove promocije igrači dobijaju novac od onlajn kladionice koji mogu prebacivati i na drugr sajtove određene kompanije. To znači da igrači taj novac mogu da iskoriste i za druge vrste klađenja, što znači da ne moraju da se klade, već da mogu igrati i u onlajn kazinu na primer.

Bonus za uživo klađenje

Ovo je jedan od najvažniji bonusa u onlajn kladionicama jer se veliki broj igrača kladi uživo posebno na fudbalske mečeve pa je tu ova ponuda i najčešća. Osim toga, moguće su i druge vrste promocija za uživo klađenje koje se tiču povećanja kvota za određeni ishod meča.

Mobilni bonusi

Pošto je već odavno postalo pod obavezno da onlajn kladionice imaju i kvalitetne mobilne aplikacije, osmišljen je bonus za igrače kojima je to najčešći način da se klade, tačnije ti bonusi se mogu osvojiti isključivo za klađenje preko mobilne aplikacije. To je ujedno i poseban vid promocije tih mobilnih aplikacija jer će u budućnosti igrači sve češće upravo na taj način uplaćivati tikete.

Garancija najboljih kvota

Ova vrsta promocije gotovo uvek je povezana sa klađenjem na fudbalske mečeve i promocijom povećanih kvota na određene ishode mečeva, a time se privlače potencijalno novi korisnici. Ovu vrstu promocije vrlo često rade onlajn kladionice koje posluju u Srbiji.

Bonus na broj parova na tiketu

Vrloo česta vrsta bonusa kada su u pitanju onlajn kladionice u Srbiji. Igrači imaju mogućnost da uz ovaj bonus povećaju svoj potencijalni dobitak na osnovu broja parova koje su odigrali na tiketu. Uslovi koji postoje kod ovog bonusa su uvek minimalni broj parova na tiketu, kao i minimalna kvota za svaki odigrani par.

Bonus za jedan promašen par na tiketu

Promocija koja je karakteristična za kladionice u Srbiji. Ovaj bonus podrazumeva da ukoliko igrači promaše samo jedan par na tiketu kladionica vraća određeni iznos koji može biti uvećan u zavisnosti od toga kolika je bila ukupna kvota na tiketu posle deljenja sa kvotom para na kojem je tiket oboren.

Džekpot

Jedan od najomiljenijih promocija kod igrača jer se radi o velikim iznosima koji se dobijaju najčešće izvlačenjem. U izvlačenju koje se uglavnom održava na dnevnom, mesečnom ili nedeljnom nivou izvlači se jedan tiket koji osvaja džekpot, a učestvuju tiketi sa minimum četiri odigrana para.

Takmičenje

Ovo je vrsta promocije kojom kladionice žele da nagrade i stimulišu igrače. Najbolji primer je takmičenje u trajanju od mesec dana, a pobednik je igrač koji pogodi najveću kvotu.

Na šta treba obratiti pažnju kod bonusa

Neiskusniji igrači često umeju da se zalete kada vide neki bonus ili promociju u nekoj onlajn kladionici što je vrlo neoprezno i neće doneti želejeni rezultat. Zbog toga svaki igrač uvek treba da obrati posebnu pažnju kada bira bonuse i promocije jer iako sve to može biti vrlo korisno, određeni mogu da budu tako formulisani da su zapravo krajnje nerelani za ostvarivanje. Ono što igrači prvo treba da pogledaju jeste minimlani i maksimalni iznos bonusa koji je u ponudi. Dešava se da bonus dobrodošlice može biti aktiviran samo ako se uplati velika svota novca što je sumnjivo samo po sebi, kao i na primer kada je u ponudi bonus gde je minimalan iznos zapravo prilično veliki. Isto tako I maksimalni iznos nekog bonusa može da probudi sumnju u kladionicu. Ipak, treba naglasiti da se ovakve stvari sa bonusima bez obzira da li su u pitanju minimalni ili maksimalni iznosi bonusa javljaju samo kod neproverenih onlajna kladionica. One koje su već etablirane u ovom poslu neće se kockati sa svojim brendok i izgrađenim poverenjem kod igrača.

Zaključak

Ne postoji loša strana kod bonusa i promocija, ali samo pod uslovom da ih igrači pametno koriste. Ukoliko igrači pametno isplaniraju korišćenje bonusa i promocija u određenoj onlajn kladionici mogli da zarade vrlo lepu sumu novca od klađenja. Naravno, uvek je potrebno dobro pročitati uslove i pravila koriščenja ponuđenih bonusa i promocija kako bi igrači tačno znali šta moraju da urade da bi došli do novca koji daje kladionica. Nekada su uslovi za korišćenje bonusa i promocija prilično teški, često i vremenski ograničeni zbog čega je bitno pažljivo ih koristiti. Naravno, za igrače je najbolje kada postoji bonus bez uplate jer je to najlakši način da se lakše zaradi na njima, ali mana tih bonusa je što su uglavnom prilično skromni. Kako god bilo, bonusi i promocije su način uz pomoć kojeg kladionice privlače nove igrače, a to se može vrlo lepo iskoristiti.

Scroll to Top